Party

Terugblik 2020 – Startup in tijden van corona

Een bedrijf starten is altijd spannend, maar dit tijdens een once-in-a-lifetime pandemie doen maakt het nog net iets uitdagender. We lieten ons echter niet uit het lood slaan en hakten medio 2020 de knoop door om tegen het einde van het jaar Litehouse up and running te krijgen.

De IT-sector is tijdens het afgelopen jaar enorm veerkrachtig gebleken en nog voor Litehouse goed en wel uit de startblokken was, hadden we onze eerste opdracht binnen.

Eerste project – Hybride website voor MedEnvision

Medtech startup MedEnvision kende explosieve groei en wilde in sneltempo hun website professionaliseren. De website moest verschillende doeleinden combineren. Een uithangbord voor hun producten, een portaal om marketingmateriaal aan distributeurs aan te bieden en de meest uitdagende component: EsySolution, een e-learning platform met een abonnementsdienst.

Na onze technische analyse en met het oog op de gewenste snelle oplevertijd, kiezen we om het volledige platform met behulp van WordPress te bouwen. Dit bracht enkele uitdagingen met zich mee, zeker bij het bouwen van het EsySolutions platform. Het modulaire karakter van WordPress gecombineerd met onze eigen op maat gemaakte PHP en Javascript componenten stelde ons in staat om aan alle wensen voldoen. Conclusie: een pragmatische oplossing, binnen een strak budget zonder toegevingen.

Ondertussen zijn we samen met MedEnvision ook gestart aan een tweede project. Hierover later meer.

Gratis webshop – Ons hart onder de riem voor lokale handelaars

Toen de tweede lockdown werd aangekondigd, konden we niet bij de pakken blijven zitten. We moesten een manier vinden om lokale handelaars een hart onder de riem te steken.

Veel kleinere winkels beschikken nog steeds niet over een webshop. Handelaars weten vaak niet hoe ze aan zo’n webshop moeten beginnen. Met als gevolg typische vragen: Hoeveel werk ga ik er mee hebben? Hoeveel gaat het kosten? Wie moet ik aanspreken? …

Om al deze vraagstukken makkelijker te maken, boden we een gratis webshop aan. We bouwen een standaard webshop en leggen aan de hand van een handleiding stap voor stap uit hoe je producten upload en beheert. Onze klant Cook&table slaagde er bijna in hun hele catalogus op een weekend tijd bijna online te plaatsen. Tijdens de lockdown profiteerden ze van online bestellingen en nu de winkel terug open is krijgen ze steeds meer klanten over de vloer die al via de webshop hun producten hebben bekeken.

Omdat we onszelf graag een schouderklopje geven, dit is wat Cook&table over onze samenwerking vertelt:

“Fantastisch bedrijf dat ons door de lockdown geholpen heeft. Op minder dan 2 weken stond onze webshop online. Duidelijk en overzichtelijk. Zelfs voor leken zoals wij, was alles duidelijk. Met de juiste communicatie en duidelijke instructies verliep alles vlot. Wij zijn alvast super tevreden.

Cook&table beseft nu meer dan ooit dat een online aanwezig voor elkaar handelaar onmisbaar is. Wij kijken er alvast naar uit hoe we hen eventueel in de toekomst in hun digitale plannen kunnen bijstaan.

Recap 2020 – Succesvol uit de startblokken

Met Litehouse staan we onze klanten bij in hun digitale vraagstukken, met effectieve oplossingen zonder poespas. Bovenstaande projecten waren dan ook een groot succes. Proost op een goede start en op de spannende dingen die in 2021 ongetwijfeld staan te gebeuren. Dat we nog veel mogen mogen!

Samenwerken?

Plan iets in om het verdere verloop van je project te bekijken.